Experten på naturkork i Sverige

Det vi kallar naturkork är den bark som växer på korkekar främst i Portugal, Spanien och norra delarna av Afrika. När man skalar av barken växer den ut igen på trädet, det vill säga varje träd är en råvarukälla som kan användas om och om igen. Det här gör korkeken till ett unikt träd. Den första skörden görs när trädet är ungefär 25 år gammalt och det kan sedan skördas var 9 år, i upp till ett par hundra år.

Kork har en inneboende kraft att efter hoptryckning alltid återta sin ursprungliga form, vilket beror på att kork består av slutna celler fyllda med luft. När sen cellväggarna sedan utsätts för tryck förs de ihop och luften komprimeras. Det leder till att en hoptryckning aldrig kompenseras med en utvidgning någon annanstans i materialet. Detta är en av anledningarna till korkens lämplighet som exempelvis tätningsmaterial, packningar och vibrationsdämpare. Kork absorberar även ljud och isolerar mot såväl kyla som värme.

Kontakta oss

Vi hjälper dig och ser till att du blir nöjd.

Våra korkprodukter Kontakta oss idag!

FRÅGA OM NATURKORK? - LÄMNA DITT MOBILNUMMER SÅ RINGER VI UPP.

Ibland har vi svårt att svara i telefon, lämna ditt mobilnummer så ringer vi upp dig så snart det är lugnare för oss. Vi har öppet måndag till fredag.

Postadress

Vallmovägen 2

446 35 Älvängen

Besöksadress

Vallmovägen 2

446 35 Älvängen

Öppet: Telefontid vardagar 09,00-13,00

Telefon: 0767-702810

E-post: Formulär

Org.nr: 556286-7522

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Låshjälpen aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Låshjälpen.